Webhotel oversigt
Der tages forbehold for fejl og mangler i beskrivelserne af priser og produkter, idet tilbud og priser hos udbyderne kan ændres uden forudgående varsel. Hostingguiden er reklamefinansieret (Sådan tjener Hostingguiden penge).
Find dit billige webhotel her
Vi har tjekket priser, lagerplads, databasemuligheder, support og mange andre væsentlige faktorer, som du bør overveje ved køb af nyt webhotel. Herefter har vi samlet de mest interessante hosting-pakker herunder og stillet dem op ved siden af hinanden så du nemt kan få overblik.
Ordforklaring til tabellen
Webhotel udbyder: Hvilken virksomhed der udbyder webhotellet vi sammenligner i tabellen.
Hjemmeside: Link til at gå direkte til udbyderens hjemmeside. Her kan du bestille dit webhotel.
Vurdering: Vores vurdering af webhotellet ud fra en række samlede parametre herunder.
Oprettelse: Pris for oprettelse. Du betaler kun oprettelsen en gang og den tillægges derfor prisen for første års hosting. Det er almindeligt, at andet års hosting er billigere end første års.
Pris pr. Måned: Hvad webhotellet koster per måned. Du betaler hos alle udbydere i vores tabel for et år forud.
Trafik: Hvor meget trafik du har til rådighed på dit webhotel per måned. En almindelig WordPress-hjemmeside med et par hundrede besøgende om dagen bruger kun få gigabyte per måned, hvis overhovedet det. Især video-hosting trækker meget trafik, men her har du mulighed for at benytte dig af platforme som YouTube, Vimeo eller Wistia i stedet med fordel.
Serverplads: Hvor meget plads du har på serveren til filer, billeder med videre. Et almindeligt WordPress-website tager sjældent over en gigabyte.
Bemærkninger: Vores eventuelle bemærkninger til webhotellet.
Gratis domæne: Hvorvidt du får et gratis domæne med i forbindelse med oprettelse af webhotellet. Du får normalt domænet gratis i et år og skal herefter selv betale domæneafgiften. Et .dk-domæne koster 45 kroner om året hvis du betaler direkte til DK-Hostmaster. Du har mulighed for at betale i op til 5 år forud af gangen.
Gratis annoncering på Google AdWords: Hos nogle udbydere af billige webhoteller i Danmark får du en Google AdWords-kode med. Koden giver dig gratis annoncering under en række forudsætninger, herunder at du ikke har en AdWords-konto i forvejen og at du selv bruger et minimum af et par hundrede kroner i annoncespend inden for 30 dage. Koden lader dig prøve AdWords til en billigere pris end ellers og derved vurdere kanalens værdi for dig.
Linux / Unix: Hvorvidt du har mulighed for at vælge serveren skal køre med Linux / Unix. WordPress kører på Linux.
Windows / ASP: Hvorvidt du har mulighed for at vælge serveren skal køre med Windows eller ASP i stede. Blandt andet Microsoft Frontpage kører på ASP ligesom anden Microsoft-teknologi.
PHP: Hvorvidt webhotellet tillader afvikling af PHP. Mange moderne CMS’er som Joomla og WordPress er baseret på PHP.
MySQL: Hvorvidt webhotellet inkluderer en eller flere MySQL-databaser. Joomla og WordPress er blandt de mange CMS’er, der benytter sig af MySQL til at opbevare data.
WordPress software: Hvorvidt webhotellet har software, der automatisk kan installere WordPress for dig. Hvis dette ikke er tilfældet kan du selv installere WordPress ved at uploade filer med FTP-adgang til serveren og ved selv at oprette en MySQL-tabel, systemet kan bruge. Automatisk installation er dog både nemmere og hurtigere og derfor at foretrække.
Automatisk backup: Hvorvidt udbyderen tager automatisk backup af din server og MySQL eller ej. Vi anbefaler hos HostingGuiden.dk, at du uanset om din udbyder tilbyder automatisk backup selv sørger for backup af din side. Hvis du bruger WordPress anbefaler vi pluginnet Vaultpress udviklet af Automaticc (samme udviklere som WordPress selv) til blot 5 dollars om måneden.
Statistik: Hvorvidt webhotellet selv samler statistik om dine besøgende. Uanset om det er tilfældet eller ej anbefaler vi hos HostingGuiden.dk at du benytter dig af Google Analytics, der som gratis, udbredt og brugbart sporingssoftware giver dig mulighed for at følge besøgsudviklingen på dit domæne.
Hvorfor er nogle webhoteller billigere end andre?
Du har sikkert allerede lagt mærke til, at der er stor forskel på, hvor meget et webhotel koster. Der er flere faktorer, som har en indvirkning på prisen nemlig:
- Pladsen
- Support-mulighederne
- Hasighed og performance
- Mulighed for flere hjemmesider & mail-adresser
- Tilkøbsmuligheder
Pladsen er det man generelt har forbundet med en faktor, der kan påvirke prisen på ens hjemmeside.
Jo mere plads, jo dyrere webhotel. Pladsen er dog blevet mindre vigtig igennem årene, da plads på serverne er blevet billigere for udbyderne, og derfor har det ikke den store indvirkning på prisen om man får 5 eller 10 GB. Derudover findes der også mailhoteller, hvor du får en masse plads, men hvor prisen ikke er så høj. Dette skyldes at man til mail ikke behøver de hurtigste harddiske, og derfor kan udbyderne af mailhoteller give dig en lav pris og en masse GB, fordi deres omkostninger til pladsen er lav.
Noget der tværtimod er dyrt for webhotellerne, er at tilbyde er telefonsupport, og derfor kan du godt regne med at hvis du vælger et webhotel med telefonsupport, så kommer du til at betale en del mere end hos dem, hvor du “kun” får telefon og chat support.
Når man køber webhotel på en shared hosting platform, får du altid tildelt et antal RAM og CPU, også kaldet ressourcer. Dette er noget, der bestemmer hastigheden på dit webhotel og dermed hvor hurtigt din side kan loades, og derfor bliver prisen på dit webhotel ofte højere, jo flere RAM og CPU du har til rådighed.
Hos nogle webhoteller kan du desuden have flere hjemmesider og tilhørende mail kørende på samme webhotel, uden at skulle købe et webhotel mere. Dette er virkelig noget der kan spare dig for en masse penge, og derfor vil webhoteller der tilbyder netop dette også koste lidt mere end webhoteller, hvor du kun kan have én hjemmeside og mails på ét domæne.
Det er desuden forskelligt hvad der er inkluderet på dit webhotel. Nogle webhoteller kan fås virkelig billigt, fordi der er rigtig meget du skal tilkøbe efterfølgende, mens andre webhoteller koster lidt mere, fordi alt er inkluderet. Det er f.eks. tilfældet med danske nordicway, hvor du får alt inkluderet, men hvor prisen faktisk slet ikke er særlig høj alligevel (utroligt nok). Er du svensker, så har nordicway har faktisk også en svensk afdeling på polar55.com/se